Nečekané výhody černého pepře

Kromě toho, že dodává pokrmům chuť, černý pepř také zabraňuje rakovině, zlepšuje trávení a čistí pokožku.

Černý pepř je známé koření, které lze přidat do mnoha jídel. V Kerale lidé často začínají svůj den šálkem kávy s trochou pepře.

Podle Times of India černý pepř stimuluje slinění, zvyšuje žaludeční šťávu a štěpí bílkoviny, aby napomáhal lepšímu průběhu trávicího procesu. Černý pepř je bohatý na antioxidanty, které zabraňují růstu škodlivých bakterií ve střevním traktu.

Studie z University of Michigan (USA) navíc ukázala, že pepř může zabránit vzniku nádorů rakoviny prsu . Tento efekt je ještě výraznější v kombinaci s kurkumou. Kromě toho je černý pepř velmi účinný při léčbě nachlazení a chřipky. Když jste nemocní, přidejte trochu pepře do své kuřecí polévky nebo vyzkoušejte kurkumu z černého pepře, abyste se zlepšili. Nakonec si můžete masírovat obličej pepřem , abyste pokožku pročistili a vyživili.